32η Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ_Ομιλία Γενικού Διευθυντή Marketing Greece, Νικού Διαμαντόπουλου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
SCROLL

Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και φίλοι ,

Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που σήμερα βρίσκομαι εδώ και έχω την τιμή να μοιραστώ μαζί σας τη δυναμική πορεία που έχει διαγράψει η εταιρεία τους τελευταίους μήνες, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece.

Μια πορεία στην νέα εποχή της Marketing Greece, με σταθερά βήματα και ομαδική δουλειά

Πάντα με την πολύτιμη υποστήριξη των partners μας,

του Διοικητικού Συμβουλίου μας και της Προέδρου μας

του ΣΕΤΕ και του ΙΝΣΕΤΕ

και φυσικά με οδηγό το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εργατικότητα της ομάδας της Marketing Greece.

Με την τεχνογνωσία και τον κομβικό της ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων η Marketing Greece επιδιώκει να συμβάλει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των προορισμών.

Γιατί το έργο που παράγουμε είναι ένα έργο για την ίδια την Ελλάδα και τον Ελληνικό Τουρισμό.

Και συνεχίζουμε να το υπηρετούμε με το ίδιο πάθος.

Σε νέες συνθήκες, Με νέες προτεραιότητες

Διαφορετικές προκλήσεις

Αλλά με τελικό μας στόχο ο βιώσιμος τουρισμός να εξελιχθεί σε έναν τουρισμό υπεύθυνο από όλους μας και για όλους μας.

Θέσαμε στόχους, επενδύσαμε σε αυτούς, συνεργαστήκαμε στενά με όλους, συνδιαμορφώσαμε στρατηγική με τους προορισμούς, ενισχύσαμε περαιτέρω αλλά και δημιουργήσαμε νέες κοινότητες τουρισμού. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό, είμαστε μέλη των διεθνών δικτύων WTTC και DTTT, υιοθετούμε νέες πρακτικές, γινόμαστε ακόμα πιο εξωστρεφείς, ανεβάζουμε τον πήχη πιο ψηλά.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια σειρά από destination campaigns για την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Κρήτη, τον Πειραιά, την Καβάλα και τη Θάσο, την Κεφαλονιά, την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τη Σύρο, τον Άγιο Νικόλαο, την Κέρκυρα, την Μεσσηνία, εκπονήσαμε Στρατηγικά Σχέδια Marketing για τη Λέσβο και τη Μυκόνο.

Θέτουμε την καινοτομία και το ΑΙ στις προτεραιότητες μας , τα εντάσσουμε  στη λειτουργία μας, με το CoPilot να ενισχύει τις εσωτερικές μας διαδικασίες, το chatgpt από την αρχή της λειτουργίας του, τις AI δυνατότητες στο αυτοματοποιημένο audio, το νέο μας Chatbot στο DiscoverGreece.com που εδώ και λίγες μέρες υποστηρίζει τους χρήστες της πλατφόρμας, τους δίνει ιδέες και λύσεις και τους συντροφεύει στο επικείμενο ταξίδι τους.

Υποστηρίξαμε την τουριστική κοινότητα της Ρόδου και την επικοινωνία του προορισμού προς το ταξιδιωτικό κοινό, έπειτα από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου

Συνεχίζουμε μέσα από την πρωτοβουλία Work From Greece να φέρνουμε την Ελλάδα κοντά στους ψηφιακούς νομάδες.

Εστιάζουμε στην αξία της διασύνδεσης Πολιτισμού – Τουρισμού και επιδιώκουμε να φέρουμε τους δυο κόσμους κοντά. Διοργανώνουμε workshops, υποστηρίζουμε ενεργά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και αγκαλιάζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την συνεργασία του Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Ενδυναμώνουμε την Στρατηγική μας Συνεργασία με τον ΕΟΤ και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες συνέργειας. Συνεργαζόμαστε με κοινό στόχο να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον Ελληνικό Τουρισμό ακόμα πιο ψηλά.

Διατηρούμε, ενισχύουμε και διευρύνουμε τις Συμπράξεις Τουρισμού, με τη συμμετοχή πλέον του ΕΟΤ σε όλες τις συμπράξεις.

Η Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά, με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, AEGEAN, Fraport Greece και Eurobank, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

H Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου στην οποία συμμετέχουν οι Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, Επιμελητήριο Καβάλας, Fraport Greece και AEGEAN.

Η Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2020,  σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν. Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Ν. Χαλκιδικής, την AEGEAN, την Fraport Greece και την Eurobank. Ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της Σύμπραξης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας με την ένταξη πέντε (5) νέων μελών: Electra Hotels & Resorts, Grand Hotel Palace, Tor Hotel Group, Hyatt Regency και Stanta Real Estate Management.

Οι πρόσφατες Σύμπραξεις Τουρισμού: Στην Λέσβο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, AEGEAN και Fraport Greece. Στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, της AEGEAN και της Fraport Greece.

Η μεγάλη ένωση δυνάμεων, This Is Athens and Partners (ο Δήμος Αθηναίων/EATA, ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece, η AEGEAN, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Λάμψα Α.Ε., η Ιονική A.E. και η Lamda Development), με τον ιδιωτικό τομέα να έχει επενδύσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεργαζόμαστε στενά με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Αρωγοί σε όλο μας το έργο ο στρατηγικός μας εταίρος AEGEAN, η Fraport Greece, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, η Eurobank, η Cosmote, τα Sani/Ikos Resorts, τα Electra Hotels, τα Mitsis Hotels. Και οι νέοι μας υποστηρικτές του Supporters Program: Alternative Athens, Endeavor Greece, Global Media, Interweave, Lexis Translations, Navigator Travel & Tourist Services, Nelios, Okay Nice, Phāea, Podimatas Audiovisual, Travelworks Public Relations, ΤΗΕ VSCOPE, Tailwind, Trekking Hellas, Welcome Pick Ups, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Και συνεχίζουμε να χτίζουμε σχέσεις και να αλληλεπιδράμε και εκτός συνόρων. Δημοσιογραφικά ταξίδια και φιλοξενία αποστολών διεθνών ΜΜΕ που δημιουργούν θετική δημοσιότητα για το brand Ελλάδα.

Κυρίες και Κύριοι,

Δημιουργούμε περιεχόμενο με κατεύθυνση τις υπεύθυνες ταξιδιωτικές εμπειρίες που απαντούν στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού. Travel videos με σύγχρονη αισθητική, που υιοθετούν νέες πρακτικές και αποτυπώνουν το τουριστικό προϊόν με μια νέα φρέσκια και ενημερωμένη ματιά.

Μέσα από τη νέα μας πρωτοβουλία “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” θέτουμε το responsible travel και τη βιωσιμότητα των ελληνικών προορισμών σε πρώτο πλάνο, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα Ελλήνων Content Creators.

Επενδύουμε σε νέες μορφές περιεχομένου, Travel Podcasts και Self-guided Audio Tours.

Ενώνουμε δυνάμεις με providers, start ups και πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί το Local στοιχείο των προορισμών, μέσα από τη συνδημιουργία περιεχομένου.

Με όχημα την ταξιδιωτική μας πλατφόρμα Discovergreece.com, που εξελίσσουμε και αναβαθμίζουμε διαρκώς, επικοινωνούμε με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό. Που το 2023 κατέγραψε και νέο ρεκόρ με πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέψεις.

Διατηρούμε τα υπάρχοντα κανάλια επικοινωνίας μας, τα ενισχύουμε περαιτέρω και προχωράμε και στην ενσωμάτωση νέων διαύλων διάχυσης των μηνυμάτων μας.

H Marketing Greece ακολουθώντας την όλο και αυξανόμενη τάση των επισκεπτών να αναζητούν και να επιλέγουν self-guided tours στους προορισμούς και στους χώρους πολιτισμού που επισκέπτονται, δημιουργεί ένα mobile app το οποίο θα φιλοξενεί self-guided audio tours. Στόχος είναι να διευρύνουμε τον τύπο του περιεχομένου για τους επισκέπτες με στόχο την εμβάθυνση στους προορισμούς, να δημιουργήσουμε νέο περιεχόμενο που κάνει την πολιτιστική εμπειρία πιο ελκυστική αλλά και να δημιουργήσουμε ένα νέο μέσο που θα μας φέρει ποιο κοντά στους στόχους της βιωσιμότητας που θέτει η εταιρεία.

Ενώ στο Marketing Greece Podcast Channel μιλάμε με όλους για τον ελληνικό τουρισμό. Θέτουμε προβληματισμούς και εντοπίζουμε ευκαιρίες, στρέφουμε το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον ελληνικό τουρισμό και επιδιώκουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης για έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της χώρας.

Και συνεχίζουμε όλοι μαζί

Να φέρνουμε νέες κατακτήσεις

Να ανεβάζουμε τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά

Είναι δέσμευση όλων μας στη Marketing Greece.

Είναι υποχρέωση μας προς τον ελληνικό τουρισμό.

Για το 2024, θέτουμε στην πρώτη γραμμή τις αξίες του βιώσιμου τουρισμού και υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στο Project Metron του ΣΕΤΕ. Αναδεικνύουμε την υπεραξία του Πολιτισμού για το τουριστικό μας προϊόν και δίνουμε έμφαση στην εμπειρία που προσφέρει ο πολιτισμός στον επισκέπτη μέσα από App, Self Guided Tours και εστιάζουμε στην Καινοτομία, με στόχο το travel tech να κάνει το ταξίδι ακόμα πιο εύκολο, πιο ενδιαφέρον, πιο εμπειρικό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την ομάδα της Marketing Greece.

Μια ομάδα που κάθε μέρα δίνει τον καλύτερο της εαυτό, εργάζεται με πάθος, υπερασπίζεται με σθένος και καταθέτει την αξία της υπηρετώντας τον ελληνικό τουρισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ