SCROLL

Το 2020 αποτέλεσε, για εμάς, όπως και για το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, όπου οι ευκαιρίες για τη δημιουργία δημοσιότητας για την Ελλάδα ήταν περιορισμένες. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τις επαφές που έχουμε δημιουργήσει όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής μας, το 2020 δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία άρθρων για την Ελλάδα και τους προορισμούς της, ενώ προχωρήσαμε και σε στοχευμένη διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών, παρόλο που το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον δεν ευνοούσε τα ταξίδια για media/ digital influencers.

Έτσι, το 2020 καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντική δημοσιότητα σε αξιόπιστα διεθνή μέσα, όπως το αμερικάνικο CNN Travel, η βρετανική Vogue, ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας και υπενθυμίζοντας τη μοναδικότητά της στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα τα highlights του 2020:

  • H αμερικάνικη έκδοση του κορυφαίου ταξιδιωτικού μέσου Lonely Planet παρουσίασε ένα αφιέρωμα για λιγότερο γνωστούς ηπειρωτικούς προορισμούς (Ιωάννινα, Μετέωρα, Ναύπλιο, Μονεμβασιά) τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφθεί αναδεικνύοντας τη γαστρονομία, τη φυσική τους ομορφιά, την αυθεντικότητα καθώς και την πλούσια ιστορία τους.
  • Η ιταλική έκδοση του ανδρικού περιοδικού GQ δημοσίευσε εκτενές ηλεκτρονικό αφιέρωμα για την Αθήνα παρουσιάζοντας τη θετική μεταμόρφωση της πόλης με νέους πολιτιστικούς χώρους,  εντυπωσιακή γαστρονομική σκηνή και νέες πρωτοβουλίες των κατοίκων.
  • Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA επισκέφθηκε τη Νεμέα και ακολούθησε τους δρόμους του κρασιού με σκοπό να αναδείξει τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης καθώς και τις ποικιλίες της περιοχής. Το αφιέρωμα έχει αναπαραχθεί σε 110 γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
  • Το κορυφαίο αμερικάνικο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Travel δημοσίευσε εκτενές άρθρο για τη Σαντορίνη και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον προορισμό παρουσιάζοντας στοιχεία για την τουριστική κίνηση του νησιού, φιλοξενώντας παράλληλα συνεντεύξεις τοπικών εκπροσώπων.
  • H online έκδοση της βρετανικής Vogue δημοσίευσε ένα άρθρο για τη Σαντορίνη, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η επιβολή των μέτρων περιορισμού των ταξιδιών έχει δώσει νέα πνοή στο νησί. Το άρθρο προβλήθηκε στην Home Page του site ως Top Travel Story, σημειώνοντας υψηλή αναγνωσιμότητα.
  • Η κορυφαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα για την Αστυπάλαια, εκθειάζοντας τη μοναδική ομορφιά του νησιού, τη φιλοξενία των κατοίκων και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει.
  • Το inflight περιοδικό της Lufthansa δημοσίευσε 12σέλιδο αφιέρωμα (έντυπο & ηλεκτρονικό) δίνοντας έμφαση στη εντυπωσιακή street art πλευρά της πόλης και στη πολιτιστική εξέλιξη της.
  • Το βρετανικό περιοδικό Harpers Bazaar δημοσίευσε έναν εκτενή ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό για τη Μήλο και τη Φολέγανδρο προσκαλώντας τους αναγνώστες να θαυμάσουν από κοντά τα λιγότερο γνωστά και αυθεντικά νησιά, με τα μοναδικά τοπία, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη ηρεμία που αποπνέουν.
  • Το μηνιαίο γαλλικό περιοδικό γαστρονομίας Saveurs δημοσίευσε 8σέλιδο αφιέρωμα για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας αναλυτικό οδηγό με τις τοπικές αγορές και τα προϊόντα, συνταγές και αντιπροσωπευτικά πιάτα καθώς και σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος που αξίζει να επισκεφτείς.

Τέλος, ο κορυφαίος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle φιλοξένησε δηλώσεις της Διευθύνουσας Συμβούλου της Marketing Greece αναφορικά με την πρωτοβουλία GREECE FROM HOME και την νέα τάση του virtual travelling στην εποχή της πανδημίας.

Δείτε εδώ τον Ετήσιο Απολογισμό του International PR 2020
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ