SCROLL

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής.

Η Marketing Greece είναι εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως προκύπτει από το καταστατικό, ενώ από τα δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία, οι χρήσεις της είναι παθητικές. Άρα ούτε έχει, ούτε μοιράζει κέρδη.

Από την έναρξη λειτουργίας της το 2014, έως σήμερα, έχει επενδύσει στην προβολή της Ελλάδας και των προορισμών της 8,5 εκ ευρώ, που έχουν προκύψει από χορηγίες του ιδιωτικού τομέα, κυρίως του τουρισμού, αλλά και ευρύτερα.

Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρία κατάφερε να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης ιδιαίτερα σημαντικό και υψηλής αξίας για την στρατηγική και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος. Κεφάλαιο, που οφείλει να διαθέτει στον σκοπό της ίδρυσης της, στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, συνεργάζεται συστηματικά με την ελληνική πολιτεία, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, με απολύτως θετικά αποτελέσματα τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την ελληνική οικονομία.

Χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα πετυχημένο παράδειγμα συνεργασίας, η καμπάνια “Oh My Greece” που παραχωρήθηκε από την Marketing Greece στον ΕΟΤ την άνοιξη του 2019.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να επαναλάβουμε ότι η Marketing Greece δεν είναι διαφημιστική, δουλεύει με όλες τις εταιρείες της αγοράς, από όλο το φάσμα του χώρου της επικοινωνίας, επιλέγοντας με ανοικτές και απόλυτα αξιοκρατικές διαδικασίες τους κατά περίπτωση συνεργάτες της.

Γι’ αυτόν το λόγο, αξιολογείται, κρίνεται και λογοδοτεί καθημερινά, τόσο στους μετόχους της, όσο και στην αγορά.

Αυτό το αυστηρό πλαίσιο ελέγχου, λογοδοσίας και διαφάνειας, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να ακολουθούμε σε κάθε μας βήμα, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά συνεργασία με το Δημόσιο.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο και κοινά αποδεκτό. Ο τουρισμός απαιτεί τις μεγαλύτερες δυνατές συνέργειες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες, ιδίως τώρα, σε αυτή τη πρωτοφανή συγκυρία που μας θέλει όλους μαζί για να μπορέσουμε πολύ σύντομα να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ