SCROLL

Καλοκαίρι 2020

Μια παγκόσμια πανδημία, ένας ολόκληρος νέος κόσμος, ένα πρωτοφανές για τα σύγχρονα δεδομένα περιβάλλον. Η νέα πραγματικότητα φέρνει και τον τουρισμό μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχθεί ποτέ, και ο ελληνικός τουρισμός ανακόπτει απροσδόκητα και βίαια την ανοδική του πορεία.

Προκλήσεις, αντιξοότητες και ευάλωτες συνθήκες ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χρονιάς 2020, που απαιτούσαν γρήγορα αντανακλαστικά, ευελιξία, δημιουργικότητα και Out Of The Box προσέγγιση.

Milestones

Μάρτιος 2020

H Marketing Greece, λίγες ημέρες μετά το πρώτο lockdown, με κεντρικό μήνυμα Till Then, #StaySafe προχώρησε στη δημιουργία content, το οποίο διέθεσε ελεύθερο προς χρήση στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό να μοιραστούν με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό το μήνυμα των καλύτερων ημερών που έρχονται, προτρέποντάς το μέχρι τότε να παραμείνει ασφαλές. Με την ανθρωπότητα να καλείται να ανταποκριθεί σε μια συγκλονιστική πρόκληση, τα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας ήταν πιο αναγκαία από ποτέ.

Απρίλιος 2020

«Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές και αυτό που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έχουν ανάγκη να στείλουν όσο πιο μακριά γίνεται το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως οι μέρες αυτές θα φύγουν και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί.», με αυτή τη δήλωση η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece, ανακοίνωσε τη συνεργασία της εταιρείας με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, και την υποστήριξη της Google, για την πρωτοβουλία #GreeceFromHome. Mε στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Marketing Greece μέσα από την ταξιδιωτική της πλατφόρμα discovergreeece.com, υποστήριξε την πλατφόρμα Greece From Home τροφοδοτώντας την με πρωτότυπο περιεχόμενο για την Ελλάδα.

Δείτε εδώ την ομιλία της Ιωάννας Δρέττα για την πρωτοβουλία #GreeceFromHome.

Ιούνιος 2020

Το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό προ των πυλών για το καλοκαίρι του 2020, και καλείται να επικοινωνήσει το δικό του μήνυμα, να στείλει την δική του πρόσκληση στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.

Με ένα παγκόσμιο lockdown να έχει προηγηθεί, θύματα να καταμετρώνται και την ανθρωπότητα να παραμένει μουδιασμένη, φοβισμένη και επιφυλακτική για τα ταξίδια η Marketing Greece, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Στιβ Βρανάκης, Chief Creative Officer, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ο ελληνικός τουρισμός κατακτά τη δυνατότητα να μιλήσει για εκείνο το στοιχείο που τον κάνει διαφορετικό και αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα, και αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι.

Πέρα από στερεοτυπικές τοποθετήσεις και αναχρονιστικές προσεγγίσεις, το ελληνικό καλοκαίρι αποκαλύπτει την ταυτότητα του και ο ελληνικός τουρισμός χτίζει το νέο του brand  Greek Summer Is A State Of Mind, παρουσία του Πρωθυπουργού σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο θερινό κινηματογράφο Αίγλη Ζαππείου.

Υπενθυμίζοντας στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό ότι η εμπειρία του Ελληνικού Καλοκαιριού εμπεριέχει κάτι πιο βαθύ, πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο. Και αυτό είναι το συναίσθημα της ελευθερίας και της ευτυχίας που πηγάζει από την επαφή με τη φύση, αλλά και από το να είσαι με όσους αγαπάς.

Η εθνική καμπάνια στην πρώτη της φάση ταυτίζεται με τα συναισθήματα που έλειψαν από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του lockdown, επιδεικνύει ενσυναίσθηση για τα όσα εξελίσσονται παγκοσμίως, χτίζει την εικόνα του ελληνικού τουρισμού από την αρχή και υιοθετεί μια νέα, σύγχρονη επικοινωνιακή προσέγγιση.

Ιούλιος 2020

Η χώρα ανοίγει τα σύνορα της και η εθνική καμπάνια περνάει στην επόμενη φάση της, με κεντρικό μήνυμα το ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι “Endless Greek Summer”, το οποίο πέρα από την εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού, εμπεριέχει την έννοια του «παντοτινού και ατελείωτου ελληνικού καλοκαιριού», χτίζοντας παράλληλα την διεύρυνση της σεζόν.

Η ταινία λανσάρεται σε μία χρονική στιγμή που οι συνθήκες έχουν επιτρέψει την τουριστική κινητικότητα και με την προτρεπτική φράση “See you soon” προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί τη χώρα.

Λίγο  αργότερα και με δεδομένο ότι το “staycation” αποτελεί νέο δεδομένο στην νέα πραγματικότητα λανσάρεται μία επιπλέον ταινία της καμπάνιας, η οποία απευθύνεται στο ελληνικό κοινό, ενθαρρύνοντας το να ταξιδέψει παραμένοντας ασφαλείς.

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση προβολής της Ελλάδας στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, η Marketing Greece, δημιουργεί 8 short videos moments που αποτυπώνουν στιγμές του ελληνικού καλοκαιριού, τα οποία διατίθενται ελεύθερα προς χρήση στα social media από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα creative toolbox, το οποίο περιλάμβανε, φωτογραφίες με μηνύματα σε ελληνικά και αγγλικά, videos της καμπάνιας, hashtag και stories, που απεικονίζουν προορισμούς της Ελλάδας αλλά και μοναδικές εμπειρίες που ο επισκέπτης ζει με την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Facts & Figures

 • Το #TillThen, Stay Safe αγκαλιάστηκε από την ελληνική τουριστική αγορά, αναπαράγοντας το μήνυμα και τα εικαστικά, συμβάλλοντας δυναμικά και προσφέροντας ένα σχήμα επικοινωνίας, εν μέσω αυτής της απρόσμενης κατάστασης
 • Greek Summer Is A State Of Mind: Η καμπάνια, σχεδιάστηκε από μία σπουδαία ομάδα που αντέδρασε άμεσα και γρήγορα στην ανάγκη με στόχο τη δημιουργία μία καμπάνιας με δυνατότητα προσαρμογής σε νέα δεδομένα και συνθήκες και ευέλικτης, λόγω της πανδημίας
 • Η δημιουργία της καμπάνιας αποτέλεσε προϊόν ιδιωτικών πόρων, παραχωρήθηκε ελεύθερη πνευματικών δικαιωμάτων και χωρίς κόστος στον ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή της χώρας διεθνώς
 • Η καμπάνια Greek Summer Is A State Of Mind και η εξέλιξη αυτής, η καμπάνια “Endless Geek Summer”, λανσάρεται στο ξένο κοινό με δύο ταινίες που το χαρακτηριστικό τους δημιουργικό εύρημα είναι ότι επικοινωνούν το μήνυμα μέσα από ένα μονοπλάνο παραλίας, τόσο δυνατό, που αποτελεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ταινίας
 • Η καμπάνια Greek Summer Is A State Of Mind έχει ήδη αποσπάσει 4 βραβεία σε διεθνή Tourism Film Festivals:
  • Japan World’s Tourism Film Festival: Silver Prize in Tourism Destinations – Country Award & Best Social Responsibility Video
  • ITB Film Festival: Bronze Prize στην κατηγορία TV/Cinema Commercials Award
  • ITFFA 2021: Silver in Tourism Destinations – Country
 • Στόχος των ενεργειών που υλοποιήθηκαν ήταν να διατηρήσουν την Ελλάδα στο top of mind των ταξιδιωτών, διατηρώντας παράλληλα τη δυναμική και τις αξίες που πρεσβεύει το brand Ελλάδα

Με μια ματιά

2020
μια χρονιά σταθμός για τον τουρισμό
27
#TillThen, Stay Safe φωτογραφίες
1 πλάνο
1000 συναισθήματα
3,7M+
Facebook Reach για το Greek Summer Is A State Of Mind
3,9Μ+
Social Media Views για το Greek Summer Is A State Of Mind
25
short videos Endless Greek Summer σε διαφορετικές διαστάσεις
400+
φωτογραφίες & insta stories

CASE STUDIES

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Πέντε νέα, φρέσκα και γεμάτα παλμό videos αποκαλύπτουν, μέσα από τη ματιά των κατοίκων της ...
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ένα από τα πιο απαιτητικά, πολυεπίπεδα και ταυτόχρονα ευαίσθητα projects που έχει αναλάβει η Marketing ...
INTERNATIONAL PR

INTERNATIONAL PR

των δράσεων μας είναι πάντα η δημιουργία εικόνας και η ενίσχυση της φήμης της χώρας ...
ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ

την καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου City Break προορισμού η εταιρεία από την αρχή της ...
WORK FROM GREECE

WORK FROM GREECE

Η πρωτοβουλία Work From Greece, με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή ...
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ CASE STUDIES