SCROLL

Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία

H «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία» αποτελεί μία πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα συνεργασίας που ανέπτυξαν η Marketing Greece και η Coca Cola Τρια Έψιλον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, η «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία» σχεδίασε και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με ζητούμενο τη δημιουργία ζήτησης και την προβολή του τοπικού περιφερειακού τουριστικού προϊόντος.

 

Στρατηγικοί στόχοι της πρωτοβουλίας ήταν:

  • Η ενίσχυση του τουριστικού τοµέα της Θεσσαλίας ως µοχλού ανάπτυξης της περιφερειακής οικονοµίας
  • Η ενίσχυση τουριστικής εικόνας επιµέρους προορισµών µε συνέπεια την τοπική ανάπτυξη
  • Η έµπρακτη απάντηση / στήριξη σε ανάγκες του κλάδου

 

To έργο της «Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία» περιελάμβανε δύο βασικούς πυλώνες:

  • Τη στοχευμένη προβολή προορισμών και τοπικών προϊόντων της Θεσσαλίας μέσα από σύγχρονα εργαλεία marketing
  • Την υποστήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία» κλήθηκε να αναδείξει, για πρώτη φορά σε συνολικό επίπεδο, την πολύπλευρη προσωπικότητα της περιφέρειας, την ποικιλομορφία των προορισμών της και το σύνολο των εμπειριών που προσφέρει στους επισκέπτες της όλο τον χρόνο. Παράλληλα, η συμμετοχή αλλά και η εκπαίδευση της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας της περιφέρειας κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου και στην μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ & Ανταγωνιστικής Ταυτότητας αντιμετώπισε την Περιφέρεια ως ένα σύνολο εμπειριών εστιάζοντας ιδιαίτερα στο πλούσιο και ποικίλο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων που διαθέτει. Αφομοιώνοντας και τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, η Θεσσαλία απέκτησε πλέον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ με στρατηγική στόχευσης και μάρκετινγκ, πλήρες χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων, ανταγωνιστική τοποθέτηση και ταυτότητα, στρατηγική και πλάνο επικοινωνίας, δημιουργικά και ψηφιακά εργαλεία, τα οποία και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα και την αξία της.

Οι διαχρονικές παραδόσεις, οι βαθιές αυθεντικές αξίες, η ιστορία, οι μύθοι και οι άνθρωποι αποτελούν τον πυρήνα της Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας.

Η πολυεπίπεδη προσωπικότητα της Θεσσαλίας γίνεται άμεσα αντιληπτή από το πλήθος εικόνων, τοπίων και εμπειριών που «φιλοξενεί» στον τόπο της, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και αποτελώντας πόλο έλξης και για τις 4 εποχές.

Η ιδιαίτερη και συναρπαστική συνύπαρξη των διαφορετικών της στοιχείων και των διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών των ανθρώπων της έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους τον χρόνο.

Ο οποίος δρα καταλυτικά, διαμορφώνει, επηρεάζει και τελικά αποτελεί και την πηγή έμπνευσης για την καμπάνια προβολής του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Αξιοποιώντας το εργόχειρο-υφαντό, ως δυναμικό στοιχείο παράδοσης της περιφέρειας, η Marketing Greece δημιουργεί το concept Thessaly Handcrafted by Time, αποτυπώνοντας τις έννοιες της παράδοσης, της ιστορίας και της φυσικής εξέλιξης τους σε αυτό που σήμερα μπορεί ο ταξιδιώτης να απολαύσει.

Με τίτλο “Thessaly Loading! Digital Marketing για τουριστικές επιχειρήσεις”, η “Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία”, σχεδίασε και υλοποίησε μια ημερίδα αφιερωμένη στη δυναμική του ψηφιακού μάρκετινγκ και αποκλειστικά για το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στη Θεσσαλία.  Καταξιωμένοι εισηγητές από την ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία, μεταξύ αυτών και εκπρόσωπος του TripAdvisor, ανέλυσαν τεχνικές, εργαλεία και τις πιο σύγχρονες στρατηγικές του digital marketing. Προσφέροντας εκτενή και πρακτική γνώση στο Digital Marketing οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μεθόδους και τεχνικές που θα τους υποστήριζαν στην μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφιακής τους στρατηγικής.

Βραβεία:
Tourism Awards 2018 |  Gold | Integrated Marketing Campaign

ΜΕΣΑ

Ανάπτυξη περιεχομένου:

  • Ταξιδιωτική κειμενογράφηση άρθρων εμπειρίας για την προώθηση του προορισμού σε Αγγλικά κι Ελληνικά (40 stories Αγγλικά & 40 stories Ελληνικά)
  • Γυρίσματα & Παραγωγή Video με σύγχρονο τρόπο κινηματογράφησης και σύνθεσης αποτυπώνοντας την εμπειρία (συνολικά 8 Video)
  • Photo Gallery με πλούσιο πρωτότυπο υλικό για τους προορισμούς και τις εμπειρίες του προορισμού. Το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε (Videos, Stories, photos) αποτέλεσε μια σημαντική παρακαταθήκη για τον προορισμό, καθώς παραδόθηκε προς αξιοποίηση στις τοπικές αρχές και φορείς και στην τοπική τουριστική επιχειρηματική κοινότητα.

Mythessaly.comένας πρωτότυπος 3D διαδραστικός ιστότοπος παρουσιάζει το πλούσιο «εμπειρολόγιο» που προσφέρουν οι προορισμοί, μέσα από το ειδικά δημιουργημένο περιεχόμενο παρέχοντας στον χρήστη μια live εμπειρία

Καμπάνια Προβολής στο ψηφιακό οικοσύστημα του Discovergreece.com

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανάπτυξη παρουσίας σε Facebook, Instagram & Youtube

Digital Campaign

Δημόσιες Σχέσεις, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων, που περιελάμβανε επισκέψεις εκπροσώπων ΜΜΕ από δημοφιλή και υψηλής αναγνωσιμότητας Μέσα και επιδραστικούς digital influencers

Εκπαιδευτική Ημερίδα “Thessaly Loading”

ΑΡΙΘΜΟΙ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

55.000
Total Pageviews mythessaly.com
25.200
Social Media MyThessaly Fan Base
2.600.000
Total Social Media Reach
4λεπτο
τηλεοπτικό αφιέρωμα στο SAT1, με τηλεθέαση ανά επεισόδιο 1.000.000
120
συμμετέχοντες στο "Thessaly Loading"
306
δημοσιογραφικές αναφορές σχετικές με την ημερίδα σε τοπικά & πανελλαδικά ΜΜΕ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ SITE

CASE STUDIES

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Πέντε νέα, φρέσκα και γεμάτα παλμό videos αποκαλύπτουν, μέσα από τη ματιά των κατοίκων της ...
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ένα από τα πιο απαιτητικά, πολυεπίπεδα και ταυτόχρονα ευαίσθητα projects που έχει αναλάβει η Marketing ...
INTERNATIONAL PR INTERNATIONAL PR

INTERNATIONAL PR

των δράσεων μας είναι πάντα η δημιουργία εικόνας και η ενίσχυση της φήμης της χώρας ...
ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ

την καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου City Break προορισμού η εταιρεία από την αρχή της ...
WORK FROM GREECE WORK FROM GREECE

WORK FROM GREECE

Η πρωτοβουλία Work From Greece, με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή ...
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ CASE STUDIES