SCROLL

Τι είναι το Work From Greece

Η πρωτοβουλία Work From Greece, με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των Digital Nomads και καλεί το κοινό στην Ελλάδα για να μετατρέψει  τη ζωή στο γραφείο σε εμπειρία ζωής!
Με το ευνοϊκό κλίμα, τον τρόπο ζωής, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη γαστρονομία να αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το Work From Greece αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητά της ως ενός  προορισμού  ιδανικού για τους Digital Nomads που ανταποκρίνεται συνολικά στις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον τους και διευκολύνει την αναζήτησή τους για χρηστικές πληροφορίες.

Στρατηγική & Υλοποίηση

Η Ελλάδα έχει τη δυναμική αλλά και τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Digital Nomads. Εκ φύσεως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, το κλίμα, η γαστρονομία, οι βιωματικές εμπειρίες, αποτελούν βασικά στοιχεία προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Προσθετικά σε αυτά είναι το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το στοιχείο εκείνο όμως που μπορεί να ενδυναμώσει αρκετά την παρουσία των ψηφιακών νομάδων, είναι ο τρόπος ζωής που πρεσβεύει η Ελλάδα και η επαφή που έχει ο κόσμος με τους επισκέπτες της χώρας.  Είναι δηλαδή η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες να νιώσει κανείς οικειότητα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Μέσα από το Work From Greece, επιδιώκεται να ενισχυθούν όλες οι προσπάθειες που υλοποιούνται προς αυτή τη κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα ψηφιακό hub, ένα κοινό σημείο επαφής για όλους δηλαδή, όπου οι εν δυνάμει ψηφιακοί νομάδες θα μπορούν να λαμβάνουν χρηστικές, χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, inspirational tips και περιεχόμενο, contact points με τα υπάρχοντα communities, αλλά και λύσεις μέσα από την ενσωμάτωση υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού, καθώς και επιχειρήσεων που το αντικείμενό τους συνάδει με τις εξειδικευμένες ανάγκες του.

Εκτός, από την πλατφόρμα workfromgreece.gr και τα social media accounts που την πλαισιώνουν και με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και τη διάχυση δημιουργικών μηνυμάτων έχει δημιουργηθεί  ελεύθερο για ψηφιακή χρήση περιεχόμενο μέσω του Content Kit*. Φωτογραφικό υλικό και μια σειρά από video Your office viewYour open-space office | Your conference roomYour after-work drinks| Your lunchbreak, που παραλληλίζουν δημοφιλείς όρους εργασίας με εικόνες και πλάνα από το αστικό και το νησιωτικό περιβάλλον της χώρας, και επιδιώκουν να ταυτίσουν τη ζωή στο γραφείο με τις καθημερινές στιγμές και τα ζωντανά συναισθήματα που προκαλεί η Ελλάδα στους κατοίκους και επισκέπτες της.

Q&A's

Ποιοι ορίζονται ως Digital Nomads;
Οι Digital Nomads είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα την επαγγελματική τους ζωή μέσα από την εξ’ αποστάσεως εργασία. Ουσιαστικά «μεταφέρουν» την εργασία τους σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή της εποχής και υιοθετώντας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που επιδιώκει την ουσιαστική τους ενσωμάτωση στην καθημερινότητα των προορισμών που διαμένουν.

Ποια τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτή της αγοράς;

Αρχικά, τους Digital Nomads θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε εκτός από μια διεθνή τάση, και ως ένα κοινωνικό φαινόμενο, όπου η φιλοσοφία ζωής τους και η επιλογή αυτού του τρόπου ζωής, του νομαδικού δηλαδή, εμπεριέχει πολύ έντονα το στοιχείο της ευελιξίας, της ανακάλυψης, αλλά και την ύπαρξη μιας κοσμοθεωρίας στην οποία δεν υφίσταται γεωγραφικός περιορισμός. Ως μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων λοιπόν, τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι ανήκουν συνήθως στην γενιά των Millenials η GenZ, επιδιώκουν να βρίσκονται σε ασφαλείς προορισμούς με ευνοϊκό κλίμα και ενδιαφέρουσες εμπειρίες που τους αναζωογονούν και αναζητούν πρόσβαση σε γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχουν στη διάθεσή τους co- working και co-living χώρους, καθώς η συλλογικότητα, η συνεργασία και η αίσθηση της δημιουργίας της κοινότητας που προκύπτει μέσα από αυτούς τους χώρους, αποτελούν βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας τους.

Ποιοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Marketing Greece;
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Μεγάλο Χορηγό COSMOTE και τους Χορηγούς AEGEAN και Eurobank, ενώ τελεί και υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επιπλέον, στο Work From Greece συμμετέχουν και οι κοινότητες και τα groups των ψηφιακών νομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα.

WorkFromGreece

CASE STUDIES

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Πέντε νέα, φρέσκα και γεμάτα παλμό videos αποκαλύπτουν, μέσα από τη ματιά των κατοίκων της ...
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ένα από τα πιο απαιτητικά, πολυεπίπεδα και ταυτόχρονα ευαίσθητα projects που έχει αναλάβει η Marketing ...
INTERNATIONAL PR INTERNATIONAL PR

INTERNATIONAL PR

των δράσεων μας είναι πάντα η δημιουργία εικόνας και η ενίσχυση της φήμης της χώρας ...
ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ

την καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου City Break προορισμού η εταιρεία από την αρχή της ...
WORK FROM GREECE WORK FROM GREECE

WORK FROM GREECE

Η πρωτοβουλία Work From Greece, με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή ...
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ CASE STUDIES