SCROLL
ΠΙΣΩ ΣΤΟ BLOG

Ο κόλπος Κέρος, στο νησί της Λήμνου, ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 έως το 2008, όταν 3 παθιασμένοι λάτρεις της θάλασσας ίδρυσαν το “Surf Club Keros” και μοιράστηκαν ένα κομμάτι επίγειου παραδείσου με τον υπόλοιπο κόσμο του windsurfing και του kitesurfing.

Η τεσσάρων χιλιομέτρων αμμώδης ρηχή παραλία, ευλογημένη από το Μελτέμι, την καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για windsurfing και kitesurfing. Οι ασφαλείς συνθήκες, τα εξωτικά χρώματα του νερού, και οι ζεστές καλοκαιρινές θερμοκρασίες δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις μιας ονειρεμένης τοποθεσίας για windsurfing και kitesurfing, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους αθλητές.

Ως μέρος αυτού του μοναδικού τοπίου που εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000, οφείλαμε να επιλέξουμε προσεκτικά τις επιλογές διαμονής που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις Luxury Safari Tents, που εναρμονίζονται αρχιτεκτονικά με το τοπίο και αφήνουν ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Οι Luxury Safari Tents δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γίνουν ένα με τη φύση, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις και τη πολυτέλεια που μπορεί κανείς να βρει σε ένα high end resort.

Το να προστατέψουμε το περιβάλλον και να υιοθετήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, δεν είναι η μοναδική μας αποστολή.

Έχουμε επιλέξει να σταθούμε απέναντι σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό, υποστηρίζοντας ένθερμα την ισότητα φύλων, τη γυναικεία ενδυνάμωση τα άτομα με κινητικές δυσκολίες  και διοργανώνοντας ξεχωριστά events και camps.

Μέσω των παρακάτω δράσεων παρέχουμε ίση πρόσβαση σε ανθρώπους με αναπηρίες, μειονότητες, ομάδες που αντιμετωπίζουν οποιουδήποτε είδους καταπίεσης και αποκλεισμού, και συμπεριλαμβάνουμε και προωθούμε τις τοπικές κοινότητες και επιχειρήσεις μέσω των οικονομικών δραστηριοτήτων μας.

Τα Girls Only Camps (Bikini Tribe Surf Sessions) έχουν ως στόχο να καταρρίψουν οποιοδήποτε εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να συμμετάσχουν σε waters sports. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ενωθούν, να βγουν εκεί έξω, να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν μια δυναμική και ενεργή γυναικεία κοινότητα στον κόσμο του surfing! Μέσω της σύσφιξης των σχέσεων και δημιουργώντας νέες φιλίες, εξαλείφουμε οποιαδήποτε αποθάρρυνση που υπάρχει εξαιτίας της κοινωνικής καταπίεσης.

Τo Live Like a Local υπάρχει ως μέρος των προβληματισμών μας για την κοινωνική βιωσιμότητα. Στόχος μας, πέρα από τις μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, είναι να φέρουμε τους ανθρώπους σε επαφή με την τοπική κοινότητα, τον τρόπο ζωής , τα προϊόντα και την οικονομία. Επιπλέον, φέρνουμε τους επισκέπτες σε επαφή με τον αυθεντικό τοπικό ελληνικό πολιτισμό και το υπέροχο νησί της Λήμνου, μέσω της θάλασσας αλλά και της στεριάς.

Το Keros For All είναι από τις πολύ λίγες εμπειρίες διακοπών παγκοσμίως για kitesurfing και θαλάσσια αθλήματα, η οποία είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα ανθρώπων με σωματικές και κινητικές αναπηρίες. Η αποστολή του Keros For All είναι να ταχθεί κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και να συμπεριλάβει και  εκείνους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια ή διαφορετικό εξοπλισμό υποστήριξης, καθώς όλες οι εγκαταστάσεις μας είναι Wheelchair – Friendly.

Surfing Birds Kids Camps Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στη φύση, να τους συστήσουμε τα θαλάσσια αθλήματα όπως το surfing, το windsurfing και το kitesurfing, ώστε να διευρύνουν τους κοινωνικούς τους ορίζοντες. Να τα κάνουμε πιο ανεξάρτητα, να τα εμπνεύσουμε και να τα επηρεάσουμε για το υπόλοιπο της συναρπαστικής ζωής τους.

Ως μέρος των ενεργειών μας για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τοπικές μικροζυθοποιίες των νησιών του Αιγαίου. Στον κατάλογό μας, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές μπύρες στο μπαρ και στο εστιατόριό μας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τα hidden gems της ζυθοποιίας των νησιών του Αιγαίου.

Μέσα από τα Experience Tours στο νησί δημιουργούμε ισχυρότερους δεσμούς με τους επισκέπτες και τον προορισμό. Σχεδιάζουμε εκδρομές σε αμμόλοφους, περιηγήσεις σε λίμνες με αλάτι και flamingo, επισκέψεις σε αρχαιολογικές τοποθεσίες και καλά κρυμμένα μυστικά του τόπου που μόνο ένας ντόπιος μπορεί να σου δείξει. Κατά τη διάρκεια αυτών των tours, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους κατοίκους, τις γεύσεις και τα τοπία, αναβαθμίζοντας έτσι την εμπειρία των διακοπών τους.

 

Δείτε περισσότερα για το Surf Club Keros