SCROLL
ΠΙΣΩ ΣΤΟ BLOG

«Όλα ξεκίνησαν από εδώ… Το σπίτι πάνω στο δρόμο με τον ψηλό άσπρο τοίχο. Πάντα ελαφρώς ξεβαμμένο από τη νησιωτική αλμύρα… Αυτό είναι το μέρος που πέρασα όλα μου τα καλοκαίρια, αυτή είναι η δική μου Αίγινα, και τώρα που μεγάλωσα νιώθω την ανάγκη να της επιστρέψω όλα αυτά που μου χάρισε προσκαλώντας απλώς όσο περισσότερο κόσμο μπορώ για να γνωρίσει τις ομορφιές της, να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά της και να ζήσει δυνατές εμπειρίες που θα τον συνοδεύουν ως έντονες αναμνήσεις σε όλη του τη ζωή»…

Η αρχή

Κάπως έτσι γράφτηκε το 2016 η πρώτη σελίδα του WeLoveAegina.com, ενός διαφορετικού ταξιδιωτικού οδηγού για την Αίγινα, από την εμπνεύστρια και δημιουργό του, Ελίνα Αργύρη. Του εγχειρήματος που έμελλε να γίνει case-study αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τη σφαιρική, 360° προβολή ενός προορισμού.

Οι σπουδές στα οικονομικά, τη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ, η μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Branding Greece» και η επαγγελματική εμπειρία στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία στον τομέα του τουρισμού, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν στην προβολή της Αίγινας της καρδιάς της. Ενός νησιού που έχει πολλά να προσφέρει και «που όμως ο κόσμος δε γνωρίζει τα περισσότερα από αυτά».

«Τα δύο μικρά παιδιά μου, τότε, επηρέασαν αυτή μου τη διάθεση για αλλαγή με τα όποια φυσικά άγχη φέρνει μία ανεξαρτητοποίηση από έναν καλό σταθερό μισθό. Η επαγγελματική μου εμπειρία σε συνδυασμό με την αγάπη μου για την Αίγινα με οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού (και μοναδικού μέχρι σήμερα) δίγλωσσου ταξιδιωτικού οδηγού για το νησί».

Η δυναμική του εγχειρήματος και η ανταπόκριση του κόσμου

Με φιλική προσέγγιση του ταξιδιώτη/ επισκέπτη και μία σύγχρονη ματιά, σήμερα το We Love Aegina αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, σε ελληνικά και αγγλικά, με λειτουργίες όπως: δυνατότητα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και διαμονής, ειδικά φίλτρα για προσωποποιημένες προτάσεις, πολλαπλές εναλλακτικές προβολής, μέσα από ένα πρωτοποριακό συνδυασμό αισθητικής και τεχνολογίας.

Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και αυτό φαίνεται από την ανερχόμενη δυναμική του. Μέχρι στιγμής:

  • Μετράει 12Κ+ followers στα social media
  • Διατηρεί ένα πολύ δυνατό engagement rate, δηλαδή μια ιδιαίτερα πιστή κοινότητα ακολούθων
  • Περηφανεύεται για ένα ποσοστό 90% των επισκέψεων στη σελίδα να έρχονται μέσω οργανικής αναζήτησης (Google)
  • Έχει λάβει δημοσιότητα σε δημοσιογραφικά και ταξιδιωτικά μέσα επικοινωνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • Μοιράζεται την αγάπη για την Αίγινα και σε σχετικό Facebook group
  • Περιλαμβάνει ειδική ενότητα όπου μιλούν οι ίδιοι οι άνθρωποι του νησιού και μοιράζονται τα δικά τους tips για τον προορισμό

«Πέρα από τα νούμερα και τα στατιστικά, μέρος της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι και το ίδιο το όνομα “We Love Aegina” που καταφέρνει να κάνει τον κόσμο να “δένεται μαζί του” και βέβαια το σήμα με την ξεχωριστή καρδιά. “We Love Aegina!”, έχει γίνει πλέον σύνθημα στις κοινότητες των social media, φέρνει από μόνο του τον κόσμο αυτόν που ακριβώς θέλουμε, ανθρώπους που αγαπούν το νησί μας όσο εμείς».

Προσεγγίζοντας την ολοκληρωμένη προβολή 360°

Όμως ένας προορισμός δεν είναι μόνο τα αξιοθέατα και οι εμπειρίες, είναι και τα προϊόντα του. Με πίστη στο όραμα για συνολική προβολή του νησιού και ό,τι αυτό προσφέρει, το 2020, αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες της πανδημίας, το We Love Aegina ξεκινάει τη λειτουργία eshop αποκλειστικά με τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά εμπνευσμένα από την Αίγινα. Το γνωστό Αιγινήτικο φιστίκι και τα προϊόντα του, χειροποίητα κεραμικά, σαπούνια και καλλυντικά, βιβλία και αντικείμενα σχεδιασμένα από Έλληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές, πλέον απευθύνονται σε ένα παγκόσμιο κοινό μέσω διαδικτύου. Κι ένα μόλις εξάμηνο αργότερα – πάλι μέσα στην πανδημία – ανοίγει και το φυσικό κατάστημα We Love Aegina Concept Store, φέρνοντας την αγάπη για την Αίγινα στο μεγάλο και σημαντικό κοινό της Αθήνας.

Το ένα έφερε το άλλο σε ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου, βέβαια «έχουν υπάρξει στιγμές αμφιβολίας, δυσκολιών, επαναπροσδιορισμού αλλά με το όραμα σε πρώτο πλάνο, με μία πολύ καλά συντονισμένη ομάδα, πολλή δουλειά και πίστη προχωράμε δυνατά»!

Ένα όραμα που ξεκινά από την Αίγινα…

«Στο weloveaegina όραμά μας είναι να αναδείξουμε την αληθινή ομορφιά της Αίγινας και να κάνουμε γνωστό τον πλούτο των επιλογών που προσφέρει το νησί ως ταξιδιωτικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο μέσα από μία σφαιρική και ολοκληρωμένη παρουσίαση 360°».

…και συνεχίζει

«Το δικό μου προσωπικό όραμα πλέον είναι να καταφέρω να δημιουργήσω τον ιδανικό, με την έννοια της σφαιρικότητας και της προσωποποιημένης προσέγγισης με χρήση σύγχρονων μέσων, τρόπο προώθησης ενός προορισμού. Ένα όχημα το οποίο θα μπορεί κανείς να βρίσκει έτοιμο, δουλεμένο, και να το χρησιμοποιεί στη συνέχεια στον εκάστοτε προορισμό, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφεύγοντας τα όποια εμπόδια και δυσκολίες εμείς αντιμετωπίσαμε στα πέντε χρόνια προσπαθειών μας μέχρι όλο αυτό να ωριμάσει. Για να ολοκληρωθεί το παζλ λείπουν 2 ακόμα κομμάτια τα οποία δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα αλλά θα είναι σύντομα. Και τότε θα μπορούμε να κατακτήσουμε το όραμά μας».

Το We Love Aegina ως εγχείρημα αποτελεί απόδειξη αυτού που λέμε “αν αγαπάς αυτό που κάνεις”… «Πιστεύω έντονα, το βλέπω κάθε χρόνο που περνάει, πως ναι, βάζουμε κι εμείς ένα καλό λιθαράκι στην προβολή της Αίγινας όπως της πρέπει, προσθέτοντας αξία στο τουριστικό της προϊόν. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας αληθινός Aegina Lover;».

Επισκεφθείτε το weloveaegina.com