SCROLL
ΠΙΣΩ ΣΤΟ BLOG

#DigitalTranformationDrivers

Η Ζωή Ευνουχίδου, Project Manager της πλατφόρμας εικονικών ταξιδιών Viewpal, μιλάει στη Marketing Greece για την πρόοδο της καινοτόμου πλατφόρμας εικονικών ταξιδιών και για το πώς αυτή θα ωφελήσει τον ελληνικό τουρισμό.

Πείτε μας τί είναι το Viewpal;

Το Viewpal είναι μια live-streaming ταξιδιωτική πλατφόρμα που βοηθά στην εξερεύνηση του κόσμου. Σας επιτρέπει να ταξιδέψετε οπουδήποτε στον κόσμο δωρεάν και να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους από την άνεση του σπιτιού σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, γίνεστε μέλος μιας μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας χωρίς σύνορα και συνδέεστε μέσω κοινών εμπειριών. Ουσιαστικά, συνδέεστε σε πραγματικό χρόνο μέσω live-streamed εικονικών ξεναγήσεων που εκτελούνται από ειδικούς ξεναγούς. Μπορείτε να δείτε τα live streams δωρεάν και να υποστηρίξετε την πλατφόρμα και τους ξεναγούς, κατά την δική σας διακριτική ευχέρεια, αφήνοντας φιλοδωρήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε όσες ζωντανές εμπειρίες θέλετε την ημέρα και έχετε πάντα την επιλογή να υποστηρίξετε τους τοπικούς ξεναγούς και τους ειδικούς με ένα φιλοδώρημα.

 

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το Viewpal;

Από την έναρξη της πανδημίας, η τουριστική βιομηχανία έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα. Ωστόσο, έχει προσφέρει επίσης ευκαιρίες για καινοτομία. Και μια από αυτές τις καινοτομίες ήρθε στον τουριστικό κλάδο. Η ανάγκη για ταξίδια, εξερεύνηση και για να γνωρίσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερα ήταν πάντα εκεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα εικονικά ταξίδια έγιναν το νέο φυσιολογικό. Η εξ αποστάσεως εργασία και η εικονική κοινωνικοποίηση άλλαξαν τον τρόπο που συνδεόμαστε με τον κόσμο. Και μέσα σε αυτή τη «meta» πραγματικότητα, γεννήθηκε η ιδέα για το Viewpal, μαζί με το σύνθημά μας «Είναι πάντα μια καλή μέρα για να ταξιδέψει κανείς».

 

Δώστε μας μερικά παραδείγματα αυτής της καινοτομίας

Έμπειροι ξεναγοί πραγματοποιούν live-streaming εικονικές ξεναγήσεις και εκδηλώσεις στο Viewpal. Η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν και κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής (live streamed) ξενάγησης, μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο και να κάνετε ερωτήσεις ή να δώσετε οδηγίες στον ξεναγό, χρησιμοποιώντας το live chat. Επίσης, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες (snapshots) και να τις μοιραστείτε με τους φίλους, την οικογένειά σας ή τους άλλους «Viewpals» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι ένας καινοτόμος τρόπος διαφήμισης, που επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτρονικής “από στόμα σε στόμα” διάδοσης αλλά συνάμα και ένας μοναδικός τρόπος για την απόκτηση και συλλογή αναμνηστικών φωτογραφιών από όλους τους προορισμούς που επισκέπτεστε εικονικά. Και φυσικά έχετε την δυνατότητα να υποστηρίξετε τοπικούς ξεναγούς από όλο τον κόσμο δίνοντάς τους ένα φιλοδώρημα.

Πώς θα ωφελήσει αυτό τον ελληνικό τουρισμό;

Απολαμβάνοντας τις εικονικές ξεναγήσεις, οι άνθρωποι μπορούν να ξεκινήσουν να οργανώνουν το ταξίδι τους για τις επερχόμενες διακοπές τους στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται live streaming ξεναγήσεις σε Αθήνα, Λαύριο, Σαντορίνη και Ιωάννινα. Φανταστείτε να μπορείτε να επισκεφτείτε όλες αυτές τις τοποθεσίες εικονικά, να αλληλεπιδράσετε με τους ξεναγούς και να γνωρίσετε περισσότερα για την Ελλάδα, να συνδεθείτε με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουζίνα της πολύ πριν φτάσετε με φυσική παρουσία εκεί για να δοκιμάσετε σουβλάκι για πρώτη φορά!

 

Ποια είναι η μέχρι στιγμής εξέλιξη του Viewpal;

Από τη γέννηση του Viewpal, περισσότεροι από 30 ξεναγοί έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 150 live streamed ξεναγήσεις σε περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως σε λιγότερο από δύο μήνες και ο αριθμός των live streams υψηλής ποιότητας από αδειοδοτημένους ξεναγούς συνεχίζει να αυξάνεται! Είναι επίσης συναρπαστικό να βλέπει κανείς την κοινότητα του Viewpal ολοένα να μεγαλώνει. Οι υποστηρικτές του Viewpal έδειξαν πρόσφατα την ανθρωπιστική τους πλευρά και υποστήριξαν την πρωτοβουλία της πλατφόρμας να ενώσει τις δυνάμεις της με τους ξεναγούς και να δωρίσει το 100% των φιλοδωρημάτων των ξεναγήσεων που πραγματοποιήθηκαν την 1η Μαρτίου στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Για μια νέα πλατφόρμα, ήταν συγκινητικό να βλέπουμε τέτοια συμμετοχή.

Δείτε περισσότερα για το Viewpal