SCROLL
ΠΙΣΩ ΣΤΟ BLOG

Τι ζητάει ο σύγχρονος ταξιδιώτης; Τι ζητάτε εσείς ή εγώ όταν αφήνουμε το σπίτι μας, τη γειτονιά μας; Περιμένουμε να βρούμε τα ίδια ή αναζητάμε μια αλλαγή;

Διακοπές. Μια παύση από τη καθημερινότητα, από το πρόγραμμα, από την πίεση και το άγχος. Οι διακοπές είναι ανανέωση. Οι διακοπές είναι σαν σοκολάτα. Υπάρχει σε διάφορες γεύσεις και την παίρνουμε σε μικρές δόσεις.

Αφήνουμε συνήθως την πόλη για την εξοχή.  Γιατί εξοχή; Γιατί η φύση μαγεύει ακόμα και σε κάδρο στον τοίχο του γραφείου μας. Πόσο μάλλον να περπατήσουμε σε χωράφι, να ξαπλώσουμε δίπλα στην θάλασσα, να καθίσουμε μπροστά από ένα καταρράκτη.

Έτσι και εγώ άφησα την Αθήνα και ήρθα ως ερωτικός μετανάστης στις Ροβιές. Εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, εδώ έστησα νέα επιχείρηση. Μέσα στη φύση δημιουργήσαμε τον ξενώνα ελαιώνα.

Στο ξενώνα ελαιώνα παίρνουμε πολύ σοβαρά την ανάγκη για διακοπές. Προσφέρουμε ανθρώπινη φιλοξενία και προσωπικές, εξατομικευμένες εμπειρίες. Δεν είμαστε όλοι οι ταξιδιώτες ίδιοι.

Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή είναι μεγάλη. Καθόμαστε στο σαλόνι παρέα και κουβεντιάζουμε.

Βοηθάμε τους φιλοξενούμενούς μας να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα του τόπου. Συστήνουμε να σέβονται το τοπικό και φυσικό περιβάλλον. Να μην μαδάνε τα αγριολούλουδα, να μην τρομάζουν τα πουλιά με φωνές, να δοκιμάσουν το τοπικό πρόβειο βούτυρο.

Τους προτρέπουμε να απολαύσουν με όλες τις αισθήσεις. Να ανέβουν  στο παρατηρητήριο να δουν τη θέα, τα πουλιά. Αλλά να μην μείνουν μόνο στις ωραίες εικόνες και τα αξιοθέατα. Η Βόρεια Εύβοια έχει και απολαυστικά αρώματα (αλμύρα, ρίγανη, φασκόμηλο) και ήχους αξιοπρόσεκτους, τα βατράχια, την κουρούνα ,το γέλιο ενός παιδιού. Τα τοπία δεν είναι βουβά. Αξίζει να δώσουμε προσοχή.

Στο πρωινό προτείνουμε τοπικές γεύσεις που ίσως έχουν ξεχαστεί και ξυπνάμε αναμνήσεις. Προσφέρουμε αυγά από το κοτέτσι μας, λαχανικά από τον κήπο, ελιές. Κάνουμε δοκιμές ελαιολάδου. Μυρίζουμε τα αρώματα, μετράμε την ένταση της πίκρας και του πικάντικου. Δείχνουμε υφαντική στο αργαλειό, παίζουμε πινγκ-πόνγκ, βάζουμε όλοι ένα χέρι στο πότισμα των νέων φυτών για την αναγέννηση της περιοχής.

Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα να διαλέξετε τον επόμενο προορισμό των διακοπών σας. Στο νησί της Εύβοιας έρχεστε εύκολα, με το αυτοκίνητο. Χωρίς να ταλαιπωρήστε με δρομολόγια πλοίων. Στις Ροβιές θα χαλαρώσετε στις ατελείωτες παραλίες που σπανιότατα έχει κύμα. Φανταστείτε τον εαυτό σας μόνο σε παραλία να κολυμπάτε με κλειστά τα μάτια.

Σας καλώ να έρθετε στις Ροβιές. Ναι, στις Ροβιές που πέρσι τον Αύγουστο κάηκαν από τις φωτιές.

Το τοπίο έχει αλλάξει λίγο, αλλά οι άνθρωποι είναι ίδιοι, φιλόξενοι.

Σας καλώ να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς της Βόρειας Εύβοιας.

Εμπιστευτείτε με να σας πω τις μυστικές ομορφιές.

Και είμαι σίγουρη ότι θα έρθετε και θα ξαναέρθετε… και δεν θα το πείτε και σε άλλους γιατί… είναι μυστικό.

Δείτε περισσότερα για τον Ξενώνα Ελαιώνας